Györik Károly beszálló vendéglője


Györik Károly egykori beszálló vendéglője Győr – Sziget, Országút utca 3. sz. alatt volt.

1926-ig az egykori Kertész vendéglő (Hosszú, – Wennesz Jenő, – Bartók Béla út 21. ) főpincére volt Györik Károly.

A Kertész vendéglő

1903-tól találunk említést az Országút utca 3. szám alatti vendéglőről, akkor Mayer Ignác a tulajdonos. 1914-ben Rosenberg Jakab, 1917-ben Kiszner Samu, 1922-ben Kiszner Samu és Balázs József a kocsmatulajdonos.

1926 szeptemberében Györik Károly, a Kertész vendéglő volt főpincére vette át a beszálló vendéglőt, amelyről a Dunántúli Hírlap hasábjain közzétett hirdetésben tudatta a nagyérdeműt.

Györik úr hirdetése (Dunántúli Hírlap, 1926. 09. 17.)
Györik Károly beszálló vendéglője az Országút u. 3. sz. alatt

Az 1947-es „Iparosok  név és címjegyzéke” kiadványban még megtalálható a „Vendéglős-iparosok” között Györik Károly neve.

Felhasznált irodalom: Torma Attila – Régi győri szállodák, vendéglők, kávéházak … (2018)

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

15 − 14 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját