Browsing category Rólunk írták

A Régi Győr – Interjú Kozma Endrével


A Régi Győr Facebook közösség a győri lokálpatrióták legnépszerűbb és legérdekesebb fóruma, ahol városunk múltjának kedvelői rendszeresen találkoznak, hogy régi képeket nézegessenek, nosztalgiázzanak, beszélgessenek. Az oldal üzemeltetői valamit nagyon jól csinálnak, mert a közösség létszáma egyre nő, és nemcsak a helytörténet szerelmesei látogatják. Mi a siker titka? Többek között erről kérdeztük Kozma Endrét, az egyik

Tízezren a Régi Győrön


Régi képeslapok, üzemi fotók, térképek, családi albumok fényképei is fellelhetők Győrről a Facebookon. Már több,mint tízezren járnak ide nosztalgiázni, vagy ismerkedni a múlttal. A fiatal generációt csodálkozással, az idősebbeket nosztalgiával ajándékozza meg az rengeteg gyönyörű, vagy egyszerűen csak érdekes kép, amiket Győrről gyűjtöttek össze győriek a Facebookon.

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”