A Mokka presszó


1962. november végén nyílt meg a Mokka presszó a Kálvária utca 2/b. szám alatt.

A Nyugat-magyarországi Üzemi Vendéglátó Vállalat 1. számú cukrászati üzem lisztraktárának egyik részét alakították át cukrászdává. A berendezésen kívül minden munkát a vállalat karbantartói végeztek el. A Kálvária utca 2/b alatt létesített kis eszpresszónak kerthelyisége is van és szünnap nélkül, napi tizenkét órát tart nyitva.

„Jó a kávé. A győri Kálvária utcai új cukrászdában is nagy a kelete a jó feketének” (Kisalföld, 1963. 02. 28.)

A Mokka presszó a ’80-as években

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

tizenöt + 15 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját