A Sziget eszpresszó


1978. júniusában nyílt meg a Sziget eszpresszó Szigetben a Híd utca 17. sz alatt.

A Híd utca 17. sz. lakóépület földszintjén hosszú évek óta üzemelt egy korszerűtlen, kis kapacitású élelmiszerbolt. Az új szigeti ABC áruház megnyitása után az üzletre, amely egy eladótérből és egy raktártérből állt, nélkülözve minden egyéb szociális helyiséget, nem volt szükség, így üzemeltetését megszüntették.

A Nyugatmagyarországi Vendéglátó Vállalat saját beruházásában, a régi Híd utca 14. sz. alatti cukrászdája helyett a megszűnt élelmiszerbolt helyén alakította ki új, korszerű eszpresszóját.

A Híd utca 14. sz. alatt volt a régi cukrászda. A kép készültekor (’80-as évek) már Divatáru bolt. Ma már a ház sincs meg.

A terveket Lőrincz József készítette.

A helyszínrajz (Kép: Győr Város Levéltára – Műszaki Levéltár)
A Híd utcai homlokzat (Kép: Győr Város Levéltára – Műszaki Levéltár
Az alaprajz (Kép: Győr Város Levéltára – Műszaki Levéltár

Az építkezést 1977. március 10-én kezdték meg, és 13 hónappal később, 1978. április 27-én fejezték be.

Az építkezésen győri iparosok működtek közre. A kőműves Horváth Béla, az ács – tetőfedő Vaskovits Vendel, a víz-, gáz-, fűtésszerelő Szabó Sándor, a villanyszerelő, a festő, mázoló és épületasztalos munkákat a Nyugatmagyarországi Vendéglátó Vállalat végezte.

A Híd utca a ’80-as években

A használatbavételi engedélyt 1978. június 6-án kapta meg a vendéglátóegység.

A Sziget eszpresszó a ’80-as években

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

tizenkilenc − 13 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját