Győr egy napja, 1964


Bartal Ferenc, a Magyar Rendőr havilap  fotó-rovatóvezetőjének képsorozata Győr közlekedéséről.

A „villanyrendőr”

„Villanyrendőrnek nevezik Győrött a Sztálin út és a Lenin út kereszteződésénél az üvegtoronyban szolgálatot teljesítő rendőrt. Találó ez az elnevezés, hiszen a rendőr sárga, piros és zöld fényjelzéssel irányítja a forgalmat” (Kisalföld, 1960. 07. 01.)

A forgalom figyelése

„Ötezerre tehető a kerékpárosok, két-háromezerre a járművek és 35-40 ezerre a gyalogosok száma, akik egy nap alatt elhaladnak a város központjának forgalmas útkereszteződésénél.” (Kisalföld, 1960. 07. 01.)

A Czuczor Gergely utca sarkánál rendőri ellenőrzés folyik

Motoros ellenőrzése

Tehergépjármű ellenőrzése

Önkéntes rendőr is besegít.

A képek forrása: http://www.fortepan.hu és http://magyarrendor.osaarchivum.org

 

 

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

11 − 10 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját