A győri Erzsébet espresso


1968. április 28-án nyílt meg Győrött, az Erzsébet (akkori nevén Lenin) ligetben az Erzsébet espresso.

Expresszó a parkban – Pénteken délután Győr új létesítménnyel gazdagodott. Nádorváros legszebb parkjában átadták az Erzsébet eszpresszót. Építője és üzemeltetője a Győr és vidéke Általános Fogyasztási és Értékesítő Szövetkezet (ÁFÉSZ). Az elmúlt év októberében merült fel a gondolat, hogy ebben a szép parkban egy szórakozóhelyet kellene létesíteni. A gondolatot tett követte, és néhány hónap alatt külső és belső megjelenésében egyaránt reprezentatív szórakozó- és pihenőhelyet hoztak létre. Az átadási ünnepségen megjelentek a város és a megye vezetői, az új létesítményt Lombos Ferenc, a megyei párt vb tagja, a megyei tanács elnöke is megtekintette és elismeréssel szólt a fogyasztási és értékesítő szövetkezetek tevékenységéről.” (Kisalföld, 1968. 04. 29.)

(Győr – Panoráma útikönyv, 1973)

A park közepén a presszó 1975 (Kép: fentrol.hu)

 

Az Erzsébet espresso 1978-ban (Kép: fortepan_127198)

 

A presszó a ’80-as években

A későbbiek folyamán a bejáratot középről áthelyezték a bal szélre. Az alábbi három kép látszólag egyforma, de mindegyiken találunk változást.

 

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

húsz − 1 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját