Az uszodai gyaloghíd (Ifjúság hídja)


Az uszodai gyaloghíd története képekben

A Rábaszabályzó Társulat a Belváros és a Duna fürdő közötti kényelmes közlekedés céljából (korábban a város közönségét csónakkal szállították át a Rába szigetéről) 1912-ben a sziget végéhez kis gyaloghidat építettek. Az 1963. évi kora tavaszi jégzajlás a hidat úgy megrongálta, hogy javítani már nem lehetett. A megyei tanács megrendelése alapján a Vagongyár hídosztálya a tervezést és kivitelezést 1963 késő őszére elvégezte. E kis gyaloghíd nem monumentális — nagy múltra nem tekinthet vissza —, a tervező jó ízlését és a Vagongyár hídüzemének jó munkáját dicséri.

 

A város közönségét csónakkal szállították át a Rába szigetéről (Képeslap)

 

1912-ben a sziget végéhez kis gyaloghidat építettek.
(Képeslap)

 

1963. évi kora tavaszi jégzajlás a hidat megrongálta ( Bárányné Csányi Gyöngyi fotója)

 

A híd újjáépítése, 1963, ősz. (Németh Vilmos gyűjteményéből)

 

Az új híd 1965. IV. 26-án, 14 órakor

 

Felhasznált irodalom: GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI HIDAK TÖRTÉNETE (1993)

Kapcsolódó bejegyzés: https://regigyor.hu/vegyes/az-ifjusag-hidja-ujjaepitese-1963/

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”