Az Ifjúság hídja újjáépítése, 1963


Képek az új híd építéséről.

“A Szombathelyi Vízügyi Igazgatóságtól nyert értesülés szerint a Rábán Ikervárnál megmozdult a jég. Árpásnál tegnap 423 centiméter vízmélységet mértek. Győrnél a fürdőhöz vezető fahidat roppantotta meg a jég.” (Kisalföld,  1963. 03. 14.)

Kisalföld, 1963. 03. 15.

 

A híd helye ( Bárányné Csányi Gyöngyi fotója)

“A megyei tanács megrendelése alapján a Vagongyár hídosztálya a tervezést és kivitelezést 1963 késő őszére elvégezte. E kis gyaloghíd nem monumentális — nagy múltra nem tekinthet vissza —, a tervező jó ízlését és a Vagongyár hídüzemének jó munkáját dicséri.” (GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI HIDAK TÖRTÉNETE, 1993)

Képek az új híd építéséről.

A híd újjáépítése, 1963, ősz. (Németh Vilmos gyűjteményéből)

 

A híd újjáépítése, 1963, ősz. (Warwarovszky Lucia gyűjteményéből)

A híd újjáépítése, 1963, ősz. (Warwarovszky Lucia gyűjteményéből)

A híd újjáépítése, 1963, ősz. (Warwarovszky Lucia gyűjteményéből)

 

Majdnem kész (Rába fotógyűjtemény / Szabó János)

Kapcsolódó bejegyzés: https://regigyor.hu/vegyes/az-uszodai-gyaloghid-ifjusag-hidja/

 

 

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”