A Híd utca


A Híd utca Győr, Sziget városrészében található. a Bercsényi ligetnél kezdődik és északnyugati irányban egészen a Kiss Ernő utcánál keletkezett térkiképződésig terjed.

Eredeti neve Új utca volt.

A mai nevét onnan kapta, hogy a Bercsényi liget helyén folyó Rábca hídjának szigeti hídfőjénél kezdődött.

Az egykori Rábca híd a szigeti hídfővel. (Képeslap, postabélyegzés 1902)

A híd története itt olvasható: link

Sziget (Képeslap)

Sziget egyik legrégibb utcája, mindkét oldalán városképi jellegű, zártsorú, emeletes épületek sorakoznak, Hossza 150 m, szélessége 7 m, burkolata aszfalt.

A Híd utca a Rábca híd felől 1905 körül (Képeslap)
A Híd utca az egykori híd felől (Képeslap)

Felhasznált irodalom: Tomaj F.: Győr utcái és terei, 1967 (Arrabona – Múzeumi közlemények 9.)

Címkék:

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

10 + 9 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját