Állatvásártér Gyárvárosban


A gyárvárosi állatvásártér helyét a Budai út és a Közvágóhíd között jelölték ki 1906-ban és 1907 őszére tervezték vásártér ide helyezését, de az csak 1908 májusára valósult meg.

1908. április 14-én tartották az utolsó országos vásárt a mai Bisinger sétány helyén. A következő vásárt már Gyárvárosban tartották meg 1908. május 16-án.

Győr várostérképének részlete 1910-ből. (Kép: Révai lexikon)

Jáki István fotói az 1930-as években készültek az állatvásártéren.

Háttérben az 1904-ben átadott Közvágóhíd épületei.
Győr város térképének részlete 1935-ből.
Mangalica mustra
Létre jön e a vásár? Háttérben a Szeszgyár.

Hálás köszönet Jáki Ilonának, a fotós lányának hogy a képeket eljuttatta hozzám.

Fotónegatívról digitalizálta Pirityné Eszter.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

A győri Puli

Az 1000.

Szólj hozzá!

12 − kettő =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját