Tóth Béla vendéglője


Tóth Béla vendéglője a Kossuth Lajos utca 12. szám alatti házban volt és kb. 1 évig működött.

Tóth úr a Győrmegyei Hírlap 1948. július 3-i számában hírdette vendéglője megnyitását. Ekkor még nem gondolta, hogy alig egy év múlva elveszi tőle az állam.

Hírdetés a Győrmegyei Hírlap, 1948. 07. 03-i számából

Egy megsárgult, gyűrött fényképp maradt meg az utókornak erről a rövid ideig létező vendéglőről.

Tóth Béla a vendéglője ajtajában (a kép küldője Kasa László)

1949-ben ezt az egységet is államosították, Tóth úr átkerült a Vigadóba pincérnek.

A Vigadó az 1950-es években. Fehér kabátban Tóth Béla a fotó tulajdonosa, balján Beke Vince és Forrás Mihály ( a kép küldője Kasa László)

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

három × kettő =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját