A Thüringia és a CharlyM


1983. december 16-án nyílt meg Győr-Adyvárosban a Thüringia étterem.

„Október végére elkészül a megyeszékhely legújabb étterem-kombinátja, Adyvárosban. Ezt követően az üzemeltetőkön, a Győr-Sopron megyei Vendéglátóipari Vállalaton a sor, hogy mielőbb megnyissa a nagyközönségnek. Az új épületben étterem, önkiszolgáló étterem, bisztró és söröző kap helyet. Az új létesítmény a „Türingia” nevet kapja és kivitelezése közel 38 millió forintba kerül.” (Kisalföld, 1983. 10. 13.)

Az épülő Ady Endre lakótelep (Adyváros), kb. 1974-ben. A kép közepén látható üres telekre épül majd 1983-ban a Thüringia étterem.

Adyváros látképe, kb. 1974
Az épülő étterem (Kisalföld, 1983. 04. 06.)
Az épülő étterem (Kisalföld, 1983. 10. 13.)
Az épülő Thüringia étterem 1983-ban (Fotó: Hofmann Tamás)

Két fotó az 1980-as évekből:

A söröző és a borozó bejárata:

A Thüringia söröző
A Thüringia borozó
A Thüringia borozó, itt már reklámfeliratokkal
A Thüringia presso-bár

A ’90-es évek elején népszerű discó működött az épületben Tinka Gábor tulajdonos vezetésével CharlyM néven. Nehezen indult, de hamar nagy népszerűségre tett szert.

Riport a Kisalföld napilap, 1991. 10. 04-i számából:

Az épület mint CharlyM disco

Az átalakítás

A CharlyM logó

Néhány hozzászólás a facebook oldalunkról:

Krisztina Csáktornyai:  Charlie M!! ’91-93 (?) A fiúk öltönyben jártak bulizni,nagyon menők voltak  A hely csúcs fantasztikus volt, mintegy évtizeddel megelőzte a korát,még ma is megállná a helyét.

György Román: Mocskosul jó hely volt! Szerettem! 

Csilla Füredi: Színvonalas , szuper hely volt , jóval megelőzve a korát ! Nagyokat táncoltam itt , anno , sőt szilvesztereztem is 

További kommentek ITT

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

2 hozzászólás

  • Simon Rudolf
    2018-12-16 at 19:16

    Ide jártunk csoportos gyakorlati foglalkozásra a Gymsmvv. tankonyhájára.. Jó volt, szuperül felszerelt komplexum volt, nem is beszélve az épületben lévő többi vendéglátó egységről…

  • BOGLÁRI FERENC
    2022-08-15 at 15:19

    Az indulástól egészen a „privatizációig” én voltam avezetője.

Szólj hozzá!

tizenhárom − 4 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját