Az MNB Nyugdíjintézetének bérháza


Az MNB Nyugdíjintézetének győri bérháza  a  Szent István út 3. szám alatt 1942-ben épült Dr. Möller Károly és Weichinger Károly tervei alapján.

Ma a  GYŐRI JÁRÁSBÍRÓSÁG épülete

Terület és köbtartalom kimutatás

 

Terület és köbtartalom kimutatás engedélyezési szám

 

A harmadik szint alaprajza

Az ’50-es, ’60-as években az épületben működött az MSZMP Megyei,  Járási és Városi Bizottsága, a DISZ, az MSzT, az MNDSZ, a TTIT és a Kisalföld Szerkesztőség és Kiadóhivatal.

 

Az épület 1960 körül

Tekintse meg teljes méretben

 

Az épület 1960 körül

Köszönet Győr Város Levéltárának

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”