Az MNB Nyugdíjintézetének bérháza


Az MNB Nyugdíjintézetének győri bérháza  a  Szent István út 3. szám alatt 1942-ben épült Dr. Möller Károly és Weichinger Károly tervei alapján.

Az MNB Nyugdíjintézetének győri bérháza ma a  GYŐRI JÁRÁSBÍRÓSÁG épülete.

Terület és köbtartalom kimutatás
Terület és köbtartalom kimutatás engedélyezési szám
A harmadik szint alaprajza

Az ’50-es, ’60-as években az épületben működött az MSZMP Megyei,  Járási és Városi Bizottsága, a DISZ, az MSzT, az MNDSZ, a TTIT és a Kisalföld Szerkesztőség és Kiadóhivatal.

Az épület 1960 körül

Köszönet Győr Város Levéltárának

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

2 hozzászólás

Szólj hozzá!

három × kettő =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját