A Nádor étterem
1957. október 1-én adták át Győrött, a Corvin utca 38. szám alatt a Nádor éttermet, mely abban az időben a város legmodernebb vendéglátóhelye volt.
Győrött a II. világháború után az első, több lakóépületet magába foglaló beruházás volt a Malom ligeti beépítés az ’50-es évek elején / közepén. Az egykori Back malom lerombolt épületei helyén épült a Hegyi György által tervezett ún. „C” tömb, melynek földszintjén üzleteket és éttermet alakítottak ki.
A Kisalföld napilap 1957. október 3-i száma így írt:
„Új étterem nyílt Győrött
Kedden, október elsején tartotta megnyitóját a Győri Vendéglátóipari Vállalat új üzeme: a nádorvárosi ‘C’ tömb épület Nádor-étterme. Egymillió forintos költséggel készült, s elmondhatjuk hogy Győr város legmodernebb étterme. Korszerűsége mellett barátságos hangulatot keltenek az ízlésesen elhelyezett fehér-abroszos asztalok vörös szegfűcsokraikkal, a kellemes fényű lámpák, s a Sárközi Géza vezetésével játszó zenekar.
Vincze László, a Városi Tanács kereskedelmi osztályának vezetője adta át az éttermet, sok sikert kívánva Schultz Mártonnak, az étterem vezetőjének.
A zenekar lágy tangó hangjai megtöltik a termet, s a kíváncsi szemlélő benéz a konyhába, a mellékhelyiségekbe, mert valójában itt igazolódik be hogy mennyire áll helyt a legmodernebb elnevezés.
25 háztartási kisgéppel dolgoznak. Szeletelők, villanyhűtők, burgonyahámozó, húsdaráló, dagasztógép, mind rendelkezésre állnak. Gázbojler látja el meleg vízzel az éttermet, s a gáztűzhelyen 1000 ember ételét tudják elkészíteni. Külön előmelegítő szolgál a készételek hőmérsékletének megtartására, Villanyhűtőkkel ellátott a hentesműhely, s szintén villanyhűtéses a söntés pultja. A helyiségek falai csillognak a fehér csempétől, s mindent a tisztaság kellemes levegője tölt meg. Nem kerülheti el a figyelmet a tágas méretű pince, ahol az italok, hús, tüzelő és a többi tárolásra váró anyagok mind külön helyet kapnak.
Jó érzés volt látni a modern technikai felszerelés mellett, hogy nem feledkeztek meg az étterem dolgozóinak kényelméről sem. Női és férfi öltöző szekrényekkel, fürdővel, állandó meleg vízzel, zuhanyok, mind a vendéglő 35 dolgozóját szolgálják.
S hogy jók lesznek-e az ételek? Vadovics Ágost, a főszakács 35 éve dolgozik már a szakmájában, s minden vágya most is: legjobbat adni a vendégnek. Egy aggályuk van az étterem dolgozóinak. Messze van a Belvárostól, nem lesz sok a látogató. Pedig érdemes megtenni az utat.”