A „Micsurin”


A balfi „Micsurin” Mgtsz. borkimérése a Rákóczi Ferenc utca 4. sz. alatt az 1960-as években.

„Abból a szőlőből, amit a lovaskocsi hord el a dombi oldalról, balfi bor lesz. Győrött isszák meg, ha megforr, a Micsurin Tsz állandó borkimérésében. De amit a teherautó és a vontató visz Sopronba a Borforgalmi Vállalat feldolgozó üzemébe, abból a szőlőből „soproni’’ bor lesz. A balfi kékfrankos is soproni zamatú, rokon dombok termése. Külön szedik a kékfrankost és külön a fehér szőlőt. Az egész termés 80 százalékát eladja a Micsurin Tsz az államnak, szerződésre.” (Kisalföld, 1962. 10. 28.)

A „Micsurin” bor kimérés a Rákóczi Ferenc utca 4. sz. alatt.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

húsz − tizennégy =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját