A Marcal étterem
1988. március 8-án nyílt meg a győri Kun Béla lakótelepen (Marcalváros), a Krausz Dezső (Déry Tibor) u. 11. szám alatt a Marcal étterem.
Az 1988. március 8-án átadott étterem terveit Hoppál Dezső építész vezetésével az Észak-dunántúli Tervező Vállalat készítette. A Marcal étterem teljes költsége 8,1 millió forint volt, amelyből az építkezés 4,8, a konyhai berendezés pedig 3,3 millió forintba került. A beruházást a Győr – Sopron megyei Beruházási Vállalat szervezte, a kivitelező a Győr Megyei Állami Építőipari vállalat volt.
A Kisalföld napilap, 1988. 03. 09-i száma így írt az étterem átadásáról:
„Gazdagodott a Kun Béla-lakónegyed
Megnyílt a Marcal étterem
Győr dinamikusan fejlődő része a Kun Béla lakónegyed, ahol napjainkban 20 ezren élnek. Kereskedelmi ellátottsága kielégítő, meleg-konyhás étteremmel azonban a tegnapi napig nem rendelkezett. Győr Város Tanácsa, valamint a Győr – Sopron megyei Vendéglátó Vállalat közös beruházásában a Krausz Dezső utca 11. szám alatt épült éttermet Kovács Lajos igazgató tegnap délelőtt adta át rendeltetésének. A megnyitó ünnepségen részt vett Páll György, a megyi pártbizottság osztályvezetője, valamint dr. Kertai János, a megyei tanács kereskedelmi osztályának vezetője.”
„A hangulatos boxokkal tagolt 100 személyes étteremhez 40 személyes, teljesen elválasztható különterem csatlakozik, amely esküvők, rendezvények lebonyolítására egyaránt alkalmas.”
„Az étlapon tájjellegű, valamint vadhúsból készült ételek szerepelnek, aránylag olcsó áron. Az étterem vezetője Egyházy László régi vendéglátóipari szakember, helyettese pedig Virág László mesterszakács, valamint Kastaly Lászlóné. a konyhafőnök Rembeczki Zoltán.”
„Az étterem a hét minden napján nyitva tart, különösen azért, hogy az előfizetéses étkezők igényeit kielégítse.”
1 hozzászólás