A Marcal étterem


1988. március 8-án nyílt meg a győri Kun Béla lakótelepen (Marcalváros), a Krausz Dezső (Déry Tibor) u. 11. szám alatt a Marcal étterem.

Az 1988. március 8-án átadott étterem terveit Hoppál Dezső építész vezetésével az Észak-dunántúli Tervező Vállalat készítette. A Marcal étterem teljes költsége 8,1 millió forint volt, amelyből az építkezés 4,8, a konyhai berendezés pedig 3,3 millió forintba került. A beruházást a Győr – Sopron megyei Beruházási Vállalat szervezte, a kivitelező a Győr Megyei Állami Építőipari vállalat volt.

Kisalföld, 1988. 03. 09.

A Kisalföld napilap, 1988. 03. 09-i száma így írt az étterem átadásáról:

„Gazdagodott a Kun Béla-lakónegyed

Megnyílt a Marcal étterem

Győr dinamikusan fejlődő része a Kun Béla lakónegyed, ahol napjainkban 20 ezren élnek. Kereskedelmi ellátottsága kielégítő, meleg-konyhás étteremmel azonban a tegnapi napig nem rendelkezett. Győr Város Tanácsa, valamint a Győr – Sopron megyei Vendéglátó Vállalat közös beruházásában a Krausz Dezső utca 11. szám alatt épült éttermet Kovács Lajos igazgató tegnap délelőtt adta át rendeltetésének. A megnyitó ünnepségen részt vett Páll György, a megyi pártbizottság osztályvezetője, valamint dr. Kertai János, a megyei tanács kereskedelmi osztályának vezetője.”

A Marcal étterem 1989-ben

„A hangulatos boxokkal tagolt 100 személyes étteremhez 40 személyes, teljesen elválasztható különterem csatlakozik, amely esküvők, rendezvények lebonyolítására egyaránt alkalmas.”

96-os számmal jelölve a Marcal étterem (Győr várostérkép részlet 1992)

„Az étlapon tájjellegű, valamint vadhúsból készült ételek szerepelnek, aránylag olcsó áron. Az étterem vezetője Egyházy László régi vendéglátóipari szakember, helyettese pedig Virág László mesterszakács, valamint Kastaly Lászlóné. a konyhafőnök Rembeczki Zoltán.”

A Marcal étterem 1995 körül

„Az étterem a hét minden napján nyitva tart, különösen azért, hogy az előfizetéses étkezők igényeit kielégítse.”

A Marcal étterem 1996. július 27-én.

Címkék: , ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

1 hozzászólás

Szólj hozzá!

14 − 9 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját