Az Aradi vértanúk (Deák Ferenc) út az ’50-es évek közepén


Az 1861-ben Deák Ferencről elnevezett utcát 1948-ban Aradi vértanúk útjának keresztelték át.

Az utca látképe a vasútállomás felől a Karmelita templom felé

A Szent István (Sztálin) út  és az Aradi vértanúk (Deák Ferenc út)  útja üresen álló saroktelkére (balra) épül 1960-61-ben Fátay Tamás és Lang János tervei alapján az un. „ÉDÁSZ-ház”.

Az autó mögötti ház helyére épül 1960-ra Rába filmszínház
Nagyítás az előző képről
A baloldali épület helyére épül a MÁRKA tömb 1974-75-ben

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

1 + 17 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját