A Hullám étterem


1982. február 26-án nyílt meg Győr-Révfaluban a Ságvári Endre (ma Hédervári) út 24. szám alatt a Hullám étterem.

Az egykori Kraffel vendéglő helyén 1982. február 26-án nyílt meg a Hullám étterem.

A Hullám étterem a Ságvári E. (ma Hédervári) úton 1982-ben

A Kisalföld napilap, 1982. február 27-i száma így írt:

„Megnyílt a Hullám étterem

Tegnap Győr-Révfaluban a Ságvári utca 24. szám alatt megnyitották a város egyik legszebb éttermét. Ahol évtizedekig Kraffel István szolgálta ki a finom falatokkal és még finomabb borokkal a betérőket, ott a Győr-Sopron megyei Vendéglátó Vállalat 12 millió forint költséggel – amelyből 4,1 millió forint az idegenforgalmi támogatás – 750 négyzetméter alapterületű éttermet nyitott, amelyben egyszerre 160 személyt tudnak kényelmesen kiszolgálni.

Az idős győriek emlékeznek még az ottani vendéglő szép kerthelyiségére, a mostanihoz is 120 személyes hangulatos terasz tartozik. A konyhát a legkorszerűbb gépekkel szerelték fel. A vezető régi vendéglátóipari szakember, Hanekám László. A nyitás előtt már sokan jelentkeztek az előfizetéses étkeztetésre. Az étlap különlegességei a szigetközi ételek.”

Az étterem 1990 körül
Az étterem 1994-ben
Az étterem 1994-ben

Hanekám László fotói az étterem belső teréről.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

tizennégy − hat =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját