Győr útikalauz 1893


Ez a Győr útikalauz 1893-ban jelent meg Woerl Leo (Würzburg. Bécs) udvari könyvkereskedő kiadásában.

A kiadó így ír az előszóban:

„Az utazást kedvelő nagy közönségnek ezen kisalakú, olcsó kalauzok kiadása által oly gyűjteményt kívánunk nyújtani, melynek tartalombőség és olcsóság tekintetében versenytársa alig akadhat.

Nemcsak a legtöbb ország fővárosait, hanem vidéki legkisebb városokat is bevontunk ezen gyűjtemény keretébe, s mindezeket a legszorgosabb pontossággal, sajátszerű viszonyaik figyelembe vételével feldolgozzuk, jó tervekkel és térképekkel elláttuk.”

A Győr útikalauz térkép melléklete

Többek közt megtudhatjuk a kalauzból hogy, Győr lakosainak száma ekkor 22 795 fő, plusz az itt állomásozó katonaság, a város története, nevezetességei, közlekedése, a környék leírása, stb.

A képre kattintva olvasható az egész útikalauz, megtekinthető a térkép a magyarázattal.

A Győr útikalauz borítója

A kiadvány saját tulajdonom.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

1 × 3 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját