A győri uszoda látképe 1960 körül


Az új strandfürdőt 1931 nyarán vehették birtokba a győriek. Korábban egy tutajuszoda állt a Mosoni-Dunán, amely már nem elégítette ki a város igényeit, így medencék és hozzá tartozó öltözőépület építését határozták el melyeket Hajós Alfréd, az első magyar olimpiai bajnok tervezett. A korabeli szabványok szerint a medence alkalmas volt úszó- és vízilabda versenyek rendezésére is.

Korábban egy tutajuszoda állt a Mosoni-Dunán (fotó: Sády Erzsébet – Egyszer volt … c. könyvből -a szerző engedélyével))

A fotón Peregi ( Zwickl) Gyula ( gyerekként) édesanyja és nagynénje a régi győri dunai uszodában.

 

Az uszoda látképe 1960 körül (kép: Régi Győr)

További infók az uszodáról itt olvashatók.

 

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”