A győri uszoda látképe 1960 körül


Az új strandfürdőt 1931 nyarán vehették birtokba a győriek. Korábban egy tutajuszoda állt a Mosoni-Dunán.

Az új strandfürdőt 1931 nyarán vehették birtokba a győriek. Korábban egy tutajuszoda állt a Mosoni-Dunán, amely már nem elégítette ki a város igényeit, így medencék és hozzá tartozó öltözőépület építését határozták el melyeket Hajós Alfréd, az első magyar olimpiai bajnok tervezett. A korabeli szabványok szerint a medence alkalmas volt úszó- és vízilabda versenyek rendezésére is.

Korábban egy tutajuszoda állt a Mosoni-Dunán (fotó: Sády Erzsébet – Egyszer volt … c. könyvből -a szerző engedélyével))

A fotón Peregi ( Zwickl) Gyula ( gyerekként) édesanyja és nagynénje a régi győri dunai uszodában.

A győri uszoda látképe 1960 körül.

További infók az uszodáról itt olvashatók.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

4 × három =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját