Iskolai kirándulás 1930 körül


Iskolai kirándulás egy RÁBA L típusú autóbusszal.

Egy dunaszegi tanító, Láng Sándor (szül. 1909. Győrladamér) készítette ezt a fotót, valószínűleg egy iskolai kiránduláson 1930 körül. A busz elején a táblán Szabadhegy …állomás olvasható, a reklámtábla szövege „MODIANO szivarkapapír”.

A busz  valószínűleg egy RÁBA L típus: A  Praha gyárral kötött licenc szerződés alapján kezdődött meg 1925-ben az „L” típusú 3 tonnás  24-30 személyes autóbuszok gyártása ( http://www.raba.hu/cegtortenet.html )

A kiránduló iskolásokat szállító RÁBA L típusú autóbusz

Tekintse meg nagyban ITT

A képet küldte:  Kozmáné Pozsgai Éva

Címkék: , , ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

3 × 2 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját