Iskolai kirándulás 1930 körül


Iskolai kirándulás egy RÁBA L típusú autóbusszal.

Egy dunaszegi tanító, Láng Sándor (szül. 1909. Győrladamér) készítette ezt a fotót, valószínűleg egy iskolai kiránduláson 1930 körül. A busz elején a táblán Szabadhegy …állomás olvasható, a reklámtábla szövege “MODIANO szivarkapapír”.

A busz  valószínűleg egy RÁBA L típus: A  Praha gyárral kötött licenc szerződés alapján kezdődött meg 1925-ben az “L” típusú 3 tonnás  24-30 személyes autóbuszok gyártása ( http://www.raba.hu/cegtortenet.html )

A kiránduló iskolásokat szállító RÁBA L típusú autóbusz

Tekintse meg nagyban ITT

A képet küldte:  Kozmáné Pozsgai Éva

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”