Az Erzsébet ligeti óvoda


1976. december 10-én adták át rendeltetésének az Erzsébet ligeti (Magyar utcai 8-as számú napköziotthonos) óvodát Győrött, a Magyar utca 4. sz. alatt.

Az óvodát Lang János (GYŐRITERV) tervei alapján a Győr – Sopron megyei Tanácsi Építő- és Szerelőipari Vállalat nyolcmillió forintos beruházásban építette. A berendezések és a játékok költségei pedig meghaladták a nyolcszázezer forintot.

Kisalföld, 1976. 12. 11.

A Kisalföld napilap 1976. december 11-i számából:

„Tegnap délután Módos Dezsőné, a Győr megyei Városi Tanács elnökhelyettese felavatta a megyeközpont egyik új gyermekintézményét, a Magyar utcai 8-as számú napköziotthonos óvodát. A nyolc csoportos, kétszáz személyt befogadó intézményt a dél-nádorvárosi apróságok vették birtokukba.”

Az óvoda a ’80-as évek vége felé
Az óvoda a ’90-es években
Címkék: , ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

3 × öt =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját