A Mester utcai, 96 lakásos lakótelep


A Mester utcai, 96 lakásos lakótelep 1964-65-ben épült, az építésze Harmati János volt.

“A győri, Kígyó utcai (Sziget) lakótelepen felépült prototípus épület tervei alapján a Mester utcában további négy lakóház készült. A panelek anyaga kohósalakbeton, kőzúzalékos külső felülettel, a válaszfalak előregyártott vasbetonból készültek kétoldali vakolattal. A fürdőszoba és WC, mint térelem került beépítésre.” (GYŐRITERV)

A lakótelep helyszínrajza:

A helyszínrajz

A Kisalföld, 1965. 08. 18-i száma így írt a lakótelep építéséről:

“Négy lakóház épül Győrött szobafal nagyságú nagypanelből Nádorvárosban, a Mester utca és a Mészáros Lőrinc utca közötti területen. Három épület már tető alatt van, a negyedik falait most szerelik össze a nagy teljesítményű, igen jól bevált szovjet daru segítségével. Összesen 96 lakás készül el valószínűleg még ebben az évben.”

Nagy József felvétele az épülő lakótelepről. (Kisalföld, 1965. 08. 18.)

 

Az új lakótelep (GYŐRITERV kiadvány)

A Ságvári Endre általános iskola mögött épült házakba 1965 végén költöztek be az első lakók.

A lakótelep látképe a Szabolcska utca felől, előtérben a Ságvári E. ált. isk. udvara, 1970

 

A lakótelep 1989-ben

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”