Játszóterek Adyvárosban 7.


A hetedik részben a Kodály Zoltán és a Munkásőr utca játszótereit mutatjuk be fotókkal és a játékeszközök felsorolásával.

Van Győr-Adyvárosban egy olyan utca, Kodályról nevezték el, amely úgy épült, hogy nem volt „másik oldala”. A házsor mellett a Kuopio park áll, aztán az utca túlsó felét már Munkásőr utca néven titulálták 1991-ig, mígnem átkeresztelték a Szigethy Attila út és az Ifjúság körúti szakaszát Kodály Zoltán utcára.

Kodály Zoltán utca 2-4. /a Móra óvoda előtt/:

Kodály Zoltán utca 10. mögött:

Kodály Zoltán utca 22-32. mögött:

Kodály Zoltán u. – Ifjúság krt. /Hőközpontnál/:

Munkásőr utca – Nagy István utca sarok (ma a Győr 4-es Posta van itt):

Munkásőr utca – „Kiserdő” /Kuopio park/:

A fotóalbum a Győr Megyei Jogú Város Levéltára / Műszaki Levéltár tulajdona.

Címkék: ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

11 − 7 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját