Sportolók, színészek, szurkolók juniálisa, 1960


1960. június 18.-án, szombaton, a Győr, Mártírok úti  ETO pályán vidám juniálist rendezett az ORI, sportolók, színészek és szurkolók részvételével.

Kisalföld, 1960. 06. 21.

Az Országos Rendező Iroda a plakátokon népszerű művészeket jelentett be (akik Alfonzó és Zentai Anna kivételével meg is jelentek), ezzel az érdeklődést felkeltette, s ez az oka annak, hogy nyolcezer néző váltotta meg a 10 – 20 forintos – nem olcsó belépőjegyet.

A megjelent művészek nagy része igyekezett tudásának javát adni. Törekedtek arra, hogy megnevettessék a népes közönséget, de ez igazából talán csak Kazal Lászlónak, Kovács Erzsinek és Németh Lehelnek sikerült.

„Üzen a nyár” – száll a népszerű sláger Kovács Erzsi ajkáról

A Harsányi-együttes is elfogadhatóan szerepelt (voltak, akiknek sikerült is őket hallani).

A Harsányi-együttes
A Harsányi-együttes

A közönség tetemes része a két Latabár által előadott jelenetet csak látta, de nem hallotta (akik hallották, azok szerint a nem hallók nem vesztettek semmit).

A két Latabár jelenete
A két Latabár jelenete
A két Latabár jelenete

A közönség egy része 100 méterre volt a színpadtól, ez a nagy távolság legjobban Salamon Bélát, a legnépszerűbb humoristát zavarta.

Salamon Béla előadása
Salamon Béla előadása
Salamon Béla és Viola Mihály előadása

Szepesi György, a rádió sportriportere „előre” közvetít a Bécsi Rapid – Vasas ETO KEK mérkőzésről.

Szepesi György

A nézők egy része – a rendezők akarata ellenére – látó- és hallótávolságra megközelítette a színpadot.

Közelebb a színpadhoz
Kazal László előadása
Kazal László előadása

A Kisalföld napilap, 1960. 06. 20-i száma alapján

A fotókat Will József készítette

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

kilenc + 2 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját