A Győr-kiskúti kemping


1966. június 2-án nyílt meg Győr, Kiskút-ligetben az 1000 személyes, I. osztályú kemping.

A Kisalföld napilap, 1966. június 3-i száma így írt:

Megnyitották a győri kempinget – Régen várt idegenforgalmi esemény színhelye volt tegnap Győr. A múlt évi árvíz rombolása színhelyén, a Kiskúti ligetben, az Iparcsatorna partján megnyílt teljes nyári pompájában a győri kemping. A nyári pompa azt jelenti, hogy a tábor festői környezetben, óriás jegenyék árnyékában várja az autós turistákat. A tábor sátorral és lakókocsival érkező turistáknak készült. A későbbiek során huzamosabb tartózkodásra faházakat is építenek. A festői környezetben levő kemping kialakítására eddig mintegy hárommillió forintot költöttek. A tervek szerint hamarosan új étterem építésére is sor kerül. A táborhely az Adriai tenger szintjétől 113 méter magasságban fekszik, 21000 négyzetméter területen. A megnyitó ünnepség résztvevőinek tegnap délelőtt az új létesítményt Konrád Miklós, a győri Idegenforgalmi Kirendeltség vezetője mutatta be. Dr. Csernitzki Gyula, Győr Város Tanácsa végrehajtó bizottságának elnöke a városi, a megyei párt- és tanácsi szervek képviseletében átvette az új létesítményt.”

Sátorozók a „Tojáskörben” 1965
Camping Győr 1967 (Képeslap)
A kemping bejáratánál (Győr / közrem. Uzsoki András. – Bp.: Panoráma, 1968)

A ’60-as évek végére elkészült a 110 fő befogadóképességű étterem is, de nem a kemping területén, hanem attól mintegy 200 méterre, a Nagysándor József u. és a mai Tóth László u. sarkán. 1991 óta bútorszalon működik az épületben.

Az étterem alaprajza
A kiskúti Kemping étterem (Győr Sopronmegyei Tanácsi tervező Vállalat)

A győri szálláshelyek és áraik 1971-ben:

Győri szálláshelyek (Czigány Jenő – Győr útikönyv, 1972)

A Győr-Sopron megyei Idegenforgalmi Hivatal (9021 Győr, Árpád út 32.) Meződy Ö. István fotóival illusztrált prospektusban mutatta be a győri kempinget a ’80-as évek elején.

„A győri első osztályú nemzetközi camping Kiskút-ligetben az E5-ös (M1-es) út közelében található. Zöldövezetben, kellemes környezetben, vízparthoz közel, kényelmesen berendezett folyóvizes motelszobákkal várja a vendégeket.

A motel

Saját felszereléssel érkezők részére sátorozóhely áll rendelkezésre.

Sátorozók

A campingtől 100 méterre horgászási lehetőség a Dunába torkolló Iparcsatornában.

Horgász az Iparcstornán

Leggyakoribb halai: csuka, fogassüllő, harcsa, ragadozó ön, ponty, domolykó, jászkeszeg, paduc, dévérkeszeg, laposkeszeg. A camping nyitva-tartása: április 15-től október 15-ig.

Nyaralóházak – játszótér
Társalgóterasz

1983-ban megkezdték a motel téliesítését

Kisalföld, 1983. 03. 17

A kemping és az állatkert  felülnézetből 1988. december 17-én:

A kemping és az állatkert, jobbra az Iparcsatorna

A következő képek az 1980-as évek végén készültek a kempingről:

A kiskúti kemping 2008 óta üresen áll, sorsa azóta is rendezetlen.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

húsz − egy =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját