Tibortz Sándor szabómester műhelye a Czuczor Gergely utcában.


Tibortz Sándor 1922-től az 1950-es évek elejéig volt Győr egyik legjobb szabómestere.

Az “Ipari újjáépítésünk, szerk.: Tonelli Sándor dr. Kiadó: Forum Hungaricum, Bp. 1948.” könyv így ír a mesterről.

Tibortz Sándor férfi- és nőiszabómester, Győr, Czuczor Gergely u. 4. A szakmát 12 éves korában kezdte tanulni. 1893-ban szabadult föl, tudását Székesfehérváron és Budapesten fejlesztette. Kitanulta a nőiztabó mesterséget is. Többízben végzett szabászati tanfolyamot és 1908-ban Celldömölkön lett önálló. Mint a község első jónevű nőiszabója, állandóan 4-5 segéddel dolgozott az ízlést kereső hölgyek részére. Részt vett az 1914-1918-as háborúban, majd 1922-ben Győrbe helyezte át műhelyét. Fővárosi nívójú üzletében sajátkészítményű. jóminőségű férfi és női konfekciómunkáit hozza forgalomba. Az ostrom súlyosan megrongálta üzletét, melyet nagy erőfeszítések árán állított helyre. Neje Simon Margit, mind az üzlet, mind a műhely munkájában aktív dolgozó társa.”

Tibortz Sándor üzlete a Czuczor Gergely utca 4. sz. alatt 1950 körül.
1960 körül már Női kalap üzlet van a szabóság helyén.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

nyolc − kettő =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját