Szili Gyula kereskedése


Szili Gyula vegyeskereskedése az Andrássy (ma Bajcsy-Zsilinszky) utca 70. sz. alatt.

Egy aukciós oldalon sikerült hozzájutnom ehhez a fotóhoz, mely Szili Gyula boltjánál készült az 1930-as évek végén. A korabeli sajtóban semmit sem találtam az üzlet megnyitásáról, pedig általában meghírdették a nyitást. Az 1940-es és az 1941-es győri címtárban „Szili Gyuláné, vegyeskereskedő, Andrássy-út 7O.” Későbbi évekből nincs említés.

Szili Gyula vegyeskereskedése az Andrássy (ma Bajcsy-Zsilinszky) utca 70. sz. alatt.

Érdekes a kerékpár, melyet talán árukihordásra használhattak.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

négy × 1 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját