Mintabolt a Hilbert-házban


Győr Szabad Királyi Város Gázműveinek mintaboltja a Vilmos császár út 43. sz. (ma Szent István út 39.) alatt, az ún. Hilbert-házban.

„A Lloyd emeleti helyiségeiben megrendezett III. Lakberendezési és Kézműipari Vásár vásárló közönsége különös vonzalommal szemléli a ruhatári helyiségben a városi Gázművek lerakatának kiállítását. Gázfűtőtestek, fürdőkályhák, gáztűzhelyek, füstcsőhasznosítók, jobbágykályhák, kályhaellenzők, valamint fürdőszobaberendezések iránt állandóan fokozódik a közönség érdeklődése. — Különös újtás a bérleti gáztűzhelyek és gázfőzők bevezetése. A kiállítás egész tartalma alatt kitünően sikerült próbafőzés. Mindezen, a modern háztartásban már nélkülözhetetlen és filléres árakon beszerezhető cikkek kaphatók a városi Gázmüvek lerakatánál: Tóth Józsefnél, Vilmos császár-ut 43. (Generál, Hilbert-ház.) Telefon: 249.” (Dunántúli Hírlap, 1932. 10. 30.)

A Gázművek hírdetése a Győri Hírlap, 1934. 07. 15-i számából.
A Vilmos császár út 43., (ma Szent István út 39.) az ún. Hilbert-ház 1935 körül. A Gázművek mintaboltja mellett a „RÁBA” Hírlap iroda.

Hálás köszönet Jáki Ilonának, a fotós lányának hogy a képet eljuttatta hozzám.

Fotónegatívról digitalizálta Pirityné Eszter.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

18 + 3 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját