Hatos esküvő Győrött 1959


1959. május 30-án a győri karhatalmi egység hat tisztje, illetve tiszthelyettese tartotta együttes esküvőjét választottjával.

A Kisalföld napilap, 1959. május 31-i száma így tudósított az eseményről:

„Karhatalmista esküvő Győrött – Tegnap délután 3 órakor hatalmas tömeg verődött össze a győri városi tanács épülete előtt, amikor a Sztálin úton hosszú autókaraván vonult fel a tanács épülete elé. A gépkocsikból hófehér egyenruhás karhatalmi tisztek és tiszthelyettesek és ugyancsak hófehér ruhás pirosló arcú leányok, boldog menyasszonyok szálltak ki.

Az egyik menyasszony érkezése

A győri karhatalmi egység hat tisztje, illetve tiszthelyettese tartotta együttes esküvőjét választottjával. A tanács épülete előtt, illetve végig a lépcsőkön egészen az ünnepi esketési teremig a belső karhatalom harcosai és a Győri Kötöttkesztyűgyár kiszista leányai álltak sorfalat az esketési ünnepségre érkezők üdvözlésére. A díszes házasságkötő teremben egymás után mondták ki a boldogító igent Gulyás Mária és Laposa József, Molnár Gizella és Módos Dániel, Mur Marianna és Hetesi Vendel, Nagy Julianna és Halász László, Pongrácz Mária és Nyiki Sándor, illetve Zednik Marianna és Németh Géza.

A menyasszonyok

és a

A vőlegények

Ünnepi zene szállt, amíg névaláírásukkal megpecsételték a házasságkötést a boldog menyasszonyok és vőlegények.

Aláírás

Aláírás

Aláírás

A Győri Anyakönyvi Hivatal vezetőjének meleg üdvözlő szavaival ért véget az ünnepi karhatalmista esküvő.”

Az anyakönyvvezető gratulál

Az anyakönyvvezető gratulál

 

Az ifjú párok 01

 

Az ifjú párok 02

A ceremónia után következett az esküvői vacsora a Richards gyár kultúrtermében

Indulás a vacsorához

 

A zenekar

A vendégek

A vendégek

Képek forrása

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

11 + 15 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját