Hangya a Jedlik Ányos utcában.


A győri Hangya szövetkezet főüzlete 1927 decemberében költözött az Andrássy (ma Bajcsy-Zsilinszky Endre) út és a Jókai-utca sarokról a Jedlik Ányos utca 9. sz. alá.

„Miről beszél ma egész Győr?

Kedden a kora reggeli órákban a járókelők érdeklődve szemlélték a Jedlik Ányos-utcában azt az újonnan megnyílt fényes üzletet, amely tegnapról mára látványossága lett városunknak. Megnyílt a Hangya, újságolják egymásnak az emberek. Az újonnan megnyílt főüzlet válóban ott pompázik fényesen berendezve, teljesen átalakítva a zöldségpiac közelében levő uj házban. Dúsan felszerelt készlete a fűszer- és csemege áruknak, konyhafelszerelés, rövidáru cikkeknek és mindennek, ami a háztartásban szükséges, hirdetik, hogy kezdetét vette az idei nagy karácsonyi vásár. Hamarosan megtelt a hatalmas helyiség vásárlókkal és teljes lendülettel megindult a nagy forgalom, amely minden reklámnál meggyőzőbben beszél a szolid árakról, az áruk minőségéről és az előzékeny kiszolgálásról. A külön cukorka-, Csokoládé- és karácsonyfadísz-osztályon meglepő olcsó áron kínálkozik ezerféle változatban a vásárolni való. Az első vevőt értékes ajándékkal lepte meg a főüzlet vezetősége, míg a többi vásárlóknak olcsó pénzen kitűnő portékával szerez meglepetést abban a szellemben vezetve az üzletet, amely a mai fejlődését elősegítette és a Hangyának azt a helyet biztosította, amely ma a kereskedelemben megilleti.” (Dunántúli Hírlap, 1927. 12. 21.)

Hirdetés a Dunántúli Hírlap, 1927. 12. 21-i számából.
A Jedlik Ányos utca 1930 körül (Fotó: Jáki István)

Hálás köszönet Jáki Ilonának, a fotós lányának hogy a képet eljuttatta hozzám.

Fotónegatívról digitalizálta Pirityné Eszter.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

3 × 4 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját