Győrön átvonuló huszárok 1908


1908. május 2-án vonult át Győrön a 4. huszárezred, melyet Bécsből Nagyigmándra helyeztek.

A Győri Hírlap 1908. április 30-i száma így tudósított az eseményről:

Átvonuló huszárok.

A jövő hó elején egy egész ezred nyalka huszár  lesz néhány napra vendége Győrnek. A Bécsből  elhelyezett 4. huszárezred utazik keresztül Győrött és itt egy napi pihenőt tart. Május 2-án, este érkezik az I. osztály: 1 törzstiszttel, 15 főtiszttel, 357 főből álló legénységgel és 404 lóval. 3-án utaznak tovább Nagyigmánd felé. Május 4-én este jön a II. osztály, mely áll: 2 törzstisztből,          20 főtisztből, 414 főnyi legénységből és 454 lóból.  5-én délután tovább utaznak. A főtisztek szállodákban, míg a legénységet és a, lovakat Nádorvárosban szállásolja el a katonai ügyosztály.”

 

A huszárok átvonulása Győrött (Képeslap)

Címkék: ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

kettő − egy =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját