Árvíz 1975 nyarán


1975. július elején árhullám vonult le a Dunán és a Rábán. Győrben a víz magassága mintegy fél méterre közelítette meg az 1965-i tetőzést.

„Június 28-tól július 2-ig a megye területén a száz millimétert is elérte az eső mennyisége. Folyóink megáradtak. Árvízvédelmi szolgálatot 732-en teljesítenek a Duna, a Rába és a Lajta mellett, valamint megyénk számos, kisebb folyója mentén. Hatvannégy tehergépkocsi áll készenlétben.” (Kisalföld, 1975. 07. 04.)

A Püspökvár látképe a Radó-szigetről. A Rába a várfalakat mosta (Fotó: Friedery László)

Az ártéri csónakházak és néhány lakóépület került Győrött víz alá szombat (5-én) délutánig.

Szolgálati lakás az uszoda mellett, a „Kisböskéről” fotózva (Fotó: Friedery László)

Árvízi védekezés a Vízügyi dolgozók csónakházánál a révfalui Duna-parton. (Fotó: Friedery László)

Az Ifjúság hídja (uszodai kishíd) (Fotó: Friedery László)

A Rába Győrött hétfő reggel négy órától délelőtt tíz óráig 719 centiméterrel tetőzött.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

2 + 2 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját