Arany János utca 16.


Az Arany János utca 16. sz. ház 1880 körül épült koraeklektikus stílusban. Az épület jellemzője a fafaragásos portál volt.

Két felvételt mutatunk az épületről.

Az első kép az 1947 körül készülhetett. A baloldali üzletben Horváth Lajos bőr-szaküzlete, a jobb oldalon Kovács János férfi-női fodrászata működött.

Az Arany János utca 16. sz. ház 1947 körül.

A második kép az 1960-as évek elejére datálható. A bőrüzlet helyén az Autóalkatrész Kereskedelmi Vállalat Győri Fiókja, és már két fodrászat van, Kovács Jánosné utcafronti és az udvarban Károlyi József női-fodrászata.

Az Arany János utca 16. sz. ház az 1960-as évek elején.

1976-ban megkezdték az Arany János utca 14. és 16. számú házak bontását. 1977 novemberében elkezdődött az Arrabona áruház építése, melyet 1980. április 29-én adtak át.

Képek forrása: OMF műemléki vizsgálat.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

nyolc − 5 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját