A győri Városháza mint Igazságügyi palota


Egy érdekes feliratú belga kiadású képeslap, mely a győri Városházát Igazságügyi palotaként tünteti fel.

A gyűjteményembe került képeslapot a belga Martougin csokoládégyár adta ki 1930 körül.

„8. Hongrie. Győr. – Palais de Justice” „Hongarije. Győr. – Gerechtshof”

Alfred Martougin csokoládégyára Belgiumban, Antwerpenben működött. A legelső Martougin csokoládét 1902-ben állították elő. Évekig ez volt a belga csokoládé etalonja.

A lap bal alsó sarkában látható 8-as szám, arra enged következtetni, hogy más települések fotóival is adtak ki képeslapokat.

A lap hátulja: „Chocolat Martougin, Anvers” (Antwerpen)
Címkék:

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

kettő × 5 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját