A Győri Ifjúsági Filmstúdió


1966. február 11-én a győri Úttörőházban alakult meg a Győri Ifjúsági Filmstúdió kilenc taggal.

Friedery László őrzi a korabeli naplót, melyben Góczán Károly a stúdió akkori elnöke így írt a megalakulásról:

„Stúdiónk története 1965 márciusáig nyúlik vissza. A Győri Ifjúsági Háztól azt a megbízást kaptam, hogy készítsek kisfilmet hazánk felszabadulásának 20. évfordulójára rendezett úttörő harcijátékról és seregszemléről. Ekkor még kölcsöngéppel dolgoztam.

A teljes történet az alábbi linken olvasható:

A tagok munkáját a naplóba ragasztott fotók mutatják be:

„1966-ban a Tanitóképző Intézet Fotó és Filmstúdiója is megalakult. Akkor már volt nekünk 1964 óta egy fotószakkörünk ott, ebből lett 1966 -ban Fotó és Filmstúdió. Mindkettőnek Góczán Károly a tan.osztály vezetője volt az elnöke.” – írja Friedery László.

A Tanítóképző fotóstúdió tagjainak felvételei:

A Kisalföld, 1966. 01. 30-i számából

Köszönet Friedery Lászlónak a naplóért és a képekért.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

kettő × három =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját