Nyári vásár a Dunakapu téren


1959. június 6-7-én nyári ünnepi vásárt rendeztek Győrben, a Dunakapu téren.

„Nagy nyári ünnepi vásár Győrött

A megyei tanács kereskedelmi osztálya nagyszabású nyári ünnepi vásárt rendez Győrött június 6-án, szombaton és június 7-én vasárnap a Sztálin (Dunakapu tér) téren. A vásár napján békenap, pedagógusnap és esti békenagygyűlés lesz.

A közeljövőben a Sztálin téren (volt Dunakapu tér) megkezdődik a nagykiterjedésű vásári pavilonok építése. A tér legnagyobb részét pavilonokkal építik be. A vásár alatt az összes belvárosi üzletek is árusítanak.

A vásár június 6-án és 7-én reggel 7 órától este 7 óráig lesz nyitva. A vásárrendező bizottság a vásár mindkét napjára ötven százalékos vasúti kedvezményt biztosít. A vendéglátóipar a Duna-parton kitűnő ételekkel és frissítő italokkal várja a közönséget. (Kisalföld, 1959. 05. 21.)

A győri vállalatok háromszázhúsz méter hosszú pavillonsorban kínálták áruikat.

„Rántott hal 10,30, zenével 11,85 forint. Lacipecsenye 8, zenével 9,20 forint”
1959. június 6-7-én a vendéglátóipar a Duna-parton kitűnő ételekkel és frissítő italokkal várta a közönséget. (Fotó: Lajos György / MTI)

Az első napon a Győri Vendéglátó Vállalat népbüfé részlegében délig 900 liter sör, sok bor, 200 pár virsli, 100 adag lacipecsenye és 3000 péksütemény fogyott el.

Tudósítás az első napról. (Kisalföld, 1959. 06. 07.)

„Nagy keletje volt ezen a meleg napon a sörnek és a fagylaltnak. Csak a Dunaparti vásári falatozóban 220 kiló fagylalt fogyott el. Ez csaknem 5 ezer egyforintos adagnak felel meg.
A vásárban tízezer, a város éttermeiben és vendéglőiben összesen százezer pohár sört ittak meg.”
(Kisalföld, 1959. 06. 09.)

„Nagy sikere volt a Győrött megrendezett kétnapos nagy nyári vásárnak. A városi tanács kereskedelmi osztályán tegnap összesítették a végleges statisztikai adatokat a vásárról. A győri vásár forgalma több mint négymillió háromszázezer forint volt.

A Győri Kiskereskedelmi Vállalat játékboltja (Fotó: Lajos György / MTI)

A vásárlók hárommillió forintért vettek ruhát. Vegyesiparcikkekre egymillió harmincezer forintot költöttek. A vásárlátogatók csaknem százötvénezer forint értékű élelmiszert vásároltak. A vendéglátóipari üzemek százharmincháromezer forint forgalmat bonyolítottak le.
Sikeresen vizsgázott az önkiszolgáló és önkiválasztó kereskedelmi forma. Az önkiszolgáló édességbolt forgalma háromszázezer forint volt.

Mosógép, kerékpár és motorkerékpár választék. (Fotó: Lajos György / MTI)

A vásár látogatóinak a száma elérte a 22 ezret. Négyezerötszázan érkeztek a Győr környéki falvakból.” (Kisalföld, 1959. 06. 16.)

Címkék: , ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

tizenhat − 8 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját