A Korzó étterem
1972. december 16-án nyílt meg Győrött, a Lenin (Baross) úton az önkiszolgáló Korzó étterem.
A 2,7 millió forintból kialakított Korzó étterem az egykori Népbüfé (Lordok háza) helyén nyílt meg a volt Győri Első Takarékpénztár 1910-ben épült palotájának földszintjén.
A második világháború után az épület földszintjén Bizományi áruház, 1954. májusában Népbüfé nyílt meg.
A Kisalföld napilap 1972. december 17-i száma így írt.
„Dohányozni tilos! Szeszes italt nem szolgálnak ki
-Tegnap délelőtt új színfolttal gazdagodott Győr. A Lenin úti volt Népbüfé helyén megnyílt a Korzó önkiszolgáló étterem, ahol állandóan négyféle leves, kétféle tészta, ötféle sült és négyféle készétel várja a vendégeket. Győr – Sopron megye első önkiszolgáló éttermének belső kiképzésénél könnyen tisztítható anyagokat használtak fel az építők.
Az új étterem vezetője Szigeti Tiborné, főszakácsa Nagy Teréz, aki már hét esztendeje mestere a finom falatok elkészítésének. Az építkezés 2,7 millió forintba került.
Utoljára említem a legfontosabbat: a Korzó étteremben semmiféle szeszes ital nem fogyasztható, még sör sem, azonkívül a dohányzás is tilos. Most már a győrieken múlik, hogy magukénak tekintsék és megbecsüljék az új győri éttermet. Imre Béla”