A Korzó étterem


1972. december 16-án nyílt meg Győrött, a Lenin (Baross) úton az önkiszolgáló Korzó étterem.

A 2,7 millió forintból kialakított Korzó étterem az egykori Népbüfé (Lordok háza) helyén nyílt meg a volt Győri Első Takarékpénztár 1910-ben épült palotájának földszintjén.

A második világháború után az épület földszintjén Bizományi áruház, 1954. májusában Népbüfé nyílt meg.

Üzletkialakítás 1949-ben
A Népbüfé az ’50-es években (Fotó: Will József)

A Kisalföld napilap 1972. december 17-i száma így írt.

Dohányozni tilos!  Szeszes italt nem szolgálnak ki

-Tegnap délelőtt új színfolttal gazdagodott Győr. A Lenin úti volt Népbüfé helyén megnyílt a Korzó önkiszolgáló étterem, ahol állandóan négyféle leves, kétféle tészta, ötféle sült és négyféle készétel várja a vendégeket. Győr – Sopron megye első önkiszolgáló éttermének belső kiképzésénél könnyen tisztítható anyagokat használtak fel az építők. 

Az új étterem vezetője Szigeti Tiborné, főszakácsa Nagy Teréz, aki már hét esztendeje mestere a finom falatok elkészítésének. Az építkezés 2,7 millió forintba került.

Utoljára említem a legfontosabbat: a Korzó étteremben semmiféle szeszes ital nem fogyasztható, még sör sem, azonkívül a dohányzás is tilos. Most már a győrieken múlik, hogy magukénak tekintsék és megbecsüljék az új győri éttermet. Imre Béla”

Az Anyák boltja és a Korzó étterem a ’70-es években

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

9 − hét =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját