Mayer Ignác vendéglője


Győr-Szigetben az Országút utca 3. sz. alatt volt Mayer Ignác Bor, sör és pálinkamérése.

1903-tól találunk említést az Országút utca 3. szám alatti Mayer Ignác féle vendéglőről. 1914-ben Rosenberg Jakab, 1917-ben Kiszner Samu, 1922-ben Kiszner Samu és Balázs József a kocsmatulajdonos, majd 1926-ban Györik Károly veszi át az üzletet.

Mayer Ignác vendéglője 1905 körül. (forrás: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum
leltári szám/regisztrációs szám: XJM.F.3627)

A vendéglő mellett, a Híd utca 14. sz. alatt Kubicsek Adolf fűszerkereskedő üzlete működött.

A fotó a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum tulajdona.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

17 + 20 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját