Korall ételbár


1981. augusztus 12-én nyílt meg Győrött, a Herman Ottó utcában a Korall ételbár.

1981-ben a Győr-Sopron megyei Vendéglátó Vállalatnak Győrött, Sopronban és Mosonmagyaróváron 120 étterme , vendéglője , presszója és cukrászdája működött , ahol mintegy 1300-an dolgoztak .

1981. augusztus 12-én nyílt meg a vállalat legújabb egysége a Korall ételbár.

A korall ételbár felirata

A Kisalföld napilap 1981. augusztus 13-i számából:

” Ételbár nyílt Adyvárosban

Vendéglátóipari szempontból Győr legellátatlanabb területe Adyváros. Ezért nyitotta meg tegnap a Herman Ottó utcában a vásárcsarnok mellett Korall nevű ételbárját a Győr-Sopron megyei Vendéglátó Vállalat. A városi tanáccsal közös beruházásban épült 280 négyzetméter alap területű , hangulatos boxokkal kialakított mini étteremben egyszerre nyolcvan személyt tudnak kiszolgálni, a teraszon pedig negyven vendég foglalhat helyet. Az ételbárt a ma hazánkban kapható legkorszerűbb Modul konyhai berendezésekkel és gépekkel szerelték fel. Az étlap hetente változik, jelenleg négyféle leves, ugyanannyi saláta és 15 féle firissensült szerepel rajta. „

Korall ételbár pult
Az ételbár terasza 1983-ban (Kép: Gaál Tímea)
Az átalakított pult 1995-ben

Címkék:

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

négy × négy =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját