Az Attila étterem


1981. december 11-én nyílt meg az Attila étterem a győri József Attila lakótelepen a Jereváni úton.

1975-ben még családi házak álltak az egykori Szent János utca – majd Somogyi Imre utca – ma Jereváni út mentén. 1976-ban a családi házak szanálása után megkezdődött a József Attila lakótelep építése, majd 1981 végére elkészült az Attila étterem is.

A Somogyi Imre utca (ma Jereváni út) 1975-ben (Kép: fentrol.hu / engedély szám: 45586.77645.1)

A Jereváni úton 1979-ben megkezdődött egy szolgáltató-ház építése is, melyben helyet kapott étterem, fodrászat, posta, orvosi rendelő és gyógyszertár.

Az Attila étterem helyén még üres terület (Saját fotó)

Az Attila étterem megnyitásáról így írt a Kisalföld napilap 1981. december 12-i száma:

„Megnyílt az Attila étterem

Győrött, a József Attila lakónegyednek mintegy tízezer lakója van, akiknek éttermi ellátása eddig megoldatlan volt. Győr város Tanácsa ezért építette fel ott Győr egyik legszebb és legkorszerűbb éttermét, amely az Attila nevet kapta, és amelyet a Győr-Sopron megyei Vendéglátó Vállalat üzemeltet. Az ötszáz négyzetméter alapterületű vendéglátóhelynek hatszáz személyes a konyhája, és a ma kapható legkorszerűbb konyhai gépekkel szerelték fel. Az étterem mozgatható válaszfalakkal, rendezvény esetén kis részekre osztható. Egyszerre 160 személyt tudnak kiszolgálni. Szép kiképzésű teraszt is létesítettek, amelynek egy része fedett. A teraszon egyszerre ötven személy foglalhat helyet.

Az étterem vezetője a Kereskedelmi és Vendéglátó Főiskolát tavaly elvégzett Szabó László, a főszakács pedig Örkény Alpár. A személyzet átlagos életkora 26 év. A környék lakossága igényeinek megfelelően az Attila étteremben nemcsak előfizetéses ebédet, hanem előfizetéses vacsorát is vásárolhatnak a vendégek. Az éttermet tegnap adták át rendeltetésének.”

Az Attila étterem (Békefi Péter gyűjteményéből)

Címkék: , ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

1 hozzászólás

  • Siket Gábor
    2020-12-11 at 20:23

    Mindegyikben voltam

Szólj hozzá!

négy × öt =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját