A Lúdláb Révfaluban


1956. augusztus 23-án nyílt meg a Lúdláb cukrászada Révfaluban, a Rónay Jácint utcában.

A Győr-Sopron megyei Vendéglátó Vállalat harmincötezer forint költséggel alakított ki cukrászdát a Rónay Jácint utca 2. sz. alatt . A vendéglátóhely a Lúdláb nevet kapta, utalva Révfalu egykori gúnynevére, Gúnárvárosra.

A Lúdláb az 1980-as években.

1977-ben épületfelújítás miatt egy évre bezárták a cukrászdát, majd egy év múlva presszóként nyitott újra.

„Befejezték Győrött Révfaluban a Rónai Jácint utca 2 B. épület felújítását. Az Ingatlankezelő Vállalat kezelésében levő épületben tizenkét lakást alakítottak át igényesen korszerűvé. Az épület kívülről is tetszetős: homlokzatát műanyag alapú festékkel tették időtállóvá.
Ugyanebben az épületben működött a Győr-Sopron megyei Vendéglátó Vállalat cukrászdája is, amelyet tavaly június 30-án bezártak. A ..Lúdláb” pénteken minden különösebb hírverés nélkül újra megnyílt, korszerűsítve, bővítve. A cukrászdából eszpresszó lett, hangulatos berendezéssel, kellemes zenével. egyebek közöt fagylaltkülönlegességekkel és a Győrött még ritka meleg szendvicsekkel. Ahogy Hanekám László boltvezetőtől megtudtuk, az átalakítás 1 millió
forintjába került a vállalatnak. Hogy a frissen nyitott presszó valóban hangulatos, kellemes maradjon, az már csupán a vendégeken múlik.”
(Kisalföld, 1978. 08. 27.)

A Lúdláb presszó az 1980-as évek végén.

Napjainkban Lúdláb söröző néven működik.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

5 × kettő =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját