Kisfaludy utca 15. sz.


A Kisfaludy utca 15. sz. ház 1790 körül épült copf-stílusban.

Az utca legkeskenyebb részén áll az 1790 körül épült copf-stílusú lakóház. Területe 72 négyzetméter, 20 négyszögöl. A ház sarokerkélye első pillantásra olyan benyomást kelt, mint egy vár sarokbástyája. A ház  1879-től 1908-ig a Kovács utca 15-ös számot viselte. 1951-ben  felkerült a régészeti szempontból védett épületek listájára.

1876-ban itt lakott a híres győri fényképész Skopál József özvegye aki tovább vitte az ipart, a fényírdája a Rábaszer 30. szám alatt volt.

Képeslap 1905 körül
A ’80-as évek ben
A ’80-as évek ben

Felhasznált irodalom: Nagy István – A mi utcánk: Kisfaludy utca, Győr 2007-2008

Címkék:

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

1 hozzászólás

  • BARANYI TIBOR
    2019-12-13 at 07:48

    Tamogatodt hovå kūldhetem

Szólj hozzá!

kettő × kettő =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját