A Bécsi söröző


1984. szeptember 22-én 9 órakor nyílt meg a Bécsi söröző Győrött, a Herman Ottó u. 22. sz. alatt.

A Győr-Sopron megyei Élelmiszer Kereskedelmi Vállalat Herman Ottó utca 22/a alatti ABC áruházának eddig kihasználatlan részét átalakíttatta , ahol Bécsi söröző néven hangulatos vendéglátó egységet nyitott. Az új söröző 128 négyzetméter alapterületű , 55 személyt tudnak kényelmesen kiszolgálni a hangulatos boxokban. Hideg és melegszendvicseket, valamint főtt – füstölt csülköt kínálnak a sör mellé a vendégeknek.

A Bécsi söröző bejárata
Kisalfold 1984-09-21

A Bécsi söröző megnyitásáról így számolt be a Kisalföld napilap 1984. szeptember 27-i száma:

” Bécsi söröző nyílt Győrött

A Győr-Sopron megyei Élelmiszerkereskedelmi Vállalat Győrött, a Herman Ottó utcai ABC-áruházának kihasználatlan raktárhelyiségét alakíttatta át olyan sörözővé, amelyről bátran elmondhatjuk , hogy Bécs belvárosában is megállná a helyét. A vállalat a Generalimpex közreműködésével szerződést kötött az Ottakringer osztrák sörgyárral. A gyár folyamatosan szállítja a hordós, félliteres, háromdecis és dobozos Gold Fassl sört Győrbe. A berendezést Nagy Szabolcs belsőépítész tervezte, a sörgyár pedig a söröspultot és a csapoló berendezést ingyen szállította. A hangulatos boxokban egyszerre ötven személyt lehet kényelmesen kiszolgálni. A sörözőt hároméves szerződés alapján a kiváló vendéglátó szakemberek, Szabó Gábor és Szabó Lászlóné üzemeltetik. A finom falatokról — sörkorcsolyák, melegszendvicsek, babgulyás, velős pacal, marhapörkölt, levélben töltött káposzta — ugyancsak ők gondoskodnak. A Bécsi sörözőt, amely Győr vendéglátásának újabb hangulatos színfoltja, kedden adta át rendeltetésének Árpási István igazgató. A megnyitón ott volt Schmuck István, a megyei tanács elnökének általános helyettese is.”

A Bécsi söröző 1985-ben

A söröző nagyon népszerű lett, és egy héttel a nyitás után Szabó Gábor már arról panaszkodott hogy pár nap múlva nem lesz mibe csapolni a finom, habzó, hideg seritalt.

– A kedves — vagy talán nem is kedves vendégek — pénteken és szombaton több mint ötven Gold Fassl emblémájú söröskancsót és söröspoharat, valamint harminc, ugyancsak az említett emblémával ellátott hamutartót loptak el a sörözőből.

A Bécsi söröző 1985-ben

” Szívesen felkeresik a finom falatok kedvelői a Herman Ottó utcai Bécsi sörözőt, ahol az átlagosnál drágábbak az ételek. A Bécsiben azonban nem a máshol szokott 12-14 dekás húsadagokat szolgálják fel, hanem 18 dekásakat. A tányérok is nagyobbak. Az üzletvezetés most csökkentette a haszonkulcsot — nem is kevéssel. Továbbra is többféle zöldségkörettel (karotta, kelbimbó, spárga) kedveskednek az étkezőknek. Az igazat megvallva a Bécsi söröző törzsvendégei azt is „beszámítják”, hogy a csapolt sört minden héten Bécsből az Ottakringi Sörgyárból szállítják Győrbe…” (Imre Béla, Kisalföld, 1988. 02. 03.)

A Bécsi söröző 1991-ben

1992. január 8-án a söröző melletti parkolót lezárták a telefonközpont építése miatt. Talán ez is közrejátszott a Bécsi söröző végleges bezárásához.

Szabó Lászlóné az alábbi hírdetéssel búcsúzott a vendégektől:

Kisalfold 1992-03-30

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

tizenhat + 8 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját