Győr első öntözőautója


1927-ben Győr Szabad Királyi Város közgyűlése az utcák fokozottabb tisztítása céljából, egy új öntözőautó beszerzését határozta el.

A város új öntözőautója.
Közöltük, hogy a város közgyűlése az utcák fokozottabb tisztítása céljából, egy új öntözőautó beszerzését határozta el.
Az új öntözőautó, melyet a győri vagóngyárból szereztek be, már elkészült és a pünkösdi ünnepek alatt, a hatalmas szürke automobil már el is indult a város uccáin, mindenütt élénk föltünést keltve. Az öntözőautónak 3000 liter víz befogadására alkalmas hatalmas tartálya van, mely vízmennyiséggel az autó a város útjainak egy nagyon jelentős részét egy fordulóban végig tudja locsolni és így az utakat portalanitja.
Az öntöző kocsi 400 millió koronába, 3200 pengőbe került.
” (Győri Lloyd, 1927. 06. 12.)

Győr Szabad Királyi Város 1. sz. öntözőautója.

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

három × 1 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját