A Kiváló Lenáruk Boltja


1975. április 28-án nyílt meg Győr-Újvárosban a Kossuth Lajos u. 56. szám alatt a Kiváló Lenáruk Boltja

A Lenfonó- és Szövőipari Vállalat, valamint a Győr – Sopron megyei Ruházati Kiskereskedelmi Vállalat összefogásából jött létre a bolt.

A Kiváló Lenáruk Boltja a Kossuth L. u. 56. sz. alatt (Kisalföld, 1975. 04. 29.)

A Kisalföld napilap 1975. 04. 29-i száma így tudósított:

„Követendő példa

Bolt a peremkerületben

Újszerű és követendő kezdeményezés a két vállalattól, hogy nem a zsúfolt Lenin úton vagy környékén nyitották meg a különleges lenáruk boltját, hanem Győr egyik munkásnegyedében, Újvárosban. 

A megnyitó ünnepségen ott volt dr. Csernitzki Gyula Győr város Tanácsának elnöke, Honti László a Lenfonó- és Szövőipari Vállalat vezérigazgató-helyettese.”

Hirdetés a Kisalföld 1975. 05. 03-i számából

„Mit találhatunk benne? A vállalat mintegy 500 termékéből azokat, amelyek a lakosság ellátását szolgálják, ágyneműt, háztartási és bútortextíliákat, sötétítő függönyöket, azonkívül széles választékban a külföldivel vetekedő  magyar farmeranyagot és természetesen kész farmernadrágot is. 

Az üzlet árukészlete 1,1 millió forint. Molnár Lajosné és Szabó Kálmán igazgató közölték, ez az összeg csak növekedhet, ahogyan növekszik a Lenszövőgyár választéka is. Egyébként a Kossuth Lajos utca 56. szám alatti boltban árult termékek kizárólagosan csak ott kaphatók.”

A Kossuth Lajos u. 56. – 58. a ’80-as években

Az 1990-es években Divatáru bolt működött a helyén, jelenleg üresen áll.

Divatárubolt a Kossuth L. u. 56. sz. alatt a ’90-es években.
Címkék: , ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

2 hozzászólás

  • Dr. Ajtony Zsolt
    2021-04-25 at 08:53

    A háború előtt a Kékgoló nevet viselte. Az államosításig nagyapámék (Kern Lajos) vegyeskereskedése volt. A család a fölette lévő 4 szobás lakásban lakott. 1966-ig én is ott laktam a szüleimmel, az akkor már társbérletesített lakásban.

Szólj hozzá!

1 × öt =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját