Kisfaludy u. 4. sz.


A Kisfaludy utcában sok kis, főleg egyemeletes ház van barokk, copf és klasszicista részletekkel.

A 4. számú épület több átalakítás után 1972-ben nyerte mai alakját. Az utca egyik legkisebb épülete. Területe 57 négyzetméter, 18 négyszögöl. Ennek az épületnek a helyén állott házban lakott  diák korában, 1798-1803 között Kisfaludy Károly író, drámaíró. Az utcát 1888-ban nevezték el róla. 1951-ben a ház felkerült a régészeti szempontból védett épületek listájára.

A Kisfaludy utca 4. sz. 1950 körül (kép: fotónegatívról szkennelve)
A Kisfaludy u. 4. sz. a ’60-as években (Fotó: nagy István)

Felhasznált irodalom: Nagy István – A mi utcánk: Kisfaludy utca, Győr 2007-2008

Címkék:

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

egy × egy =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját