Kisfaludy u. 4. sz.


A Kisfaludy utcában sok kis, főleg egyemeletes ház van barokk, copf és klasszicista részletekkel. A 4. számú épület több átalakítás után 1972-ben nyerte mai alakját. Az utca egyik legkisebb épülete. Területe 57 négyzetméter, 18 négyszögöl. Ennek az épületnek a helyén állott házban lakott  diák korában, 1798-1803 között Kisfaludy Károly író, drámaíró. Az utcát 1888-ban nevezték el róla. 1951-ben a ház felkerült a régészeti szempontból védett épületek listájára.

A Kisfaludy utca 4. sz. 1950 körül (kép: fotónegatívról szkennelve)

 

A Kisfaludy u. 4. sz. a ’60-as években (Fotó: nagy István)

Felhasznált irodalom: Nagy István – A mi utcánk: Kisfaludy utca, Győr 2007-2008

Címke:
kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat Facebook-on, illetve már itt, a weboldalon is.

Havi rendszeres támogatást az alábbi gombbal és az összeg kiválasztásával kezdeményezhetsz:

You may also like

Szólj hozzá!

Főszerkesztő

Kozma Endre

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”