A révfalui strandfürdő szépségversenye


A révfalui strandfürdő vezetősége fürdőruha- és szépségversenyt rendezett 1928. július 8-án.

„Az egyik szépségversenyen azt kellett eldönteni a szavazóknak, hogy melyik hölgynek van a legszebb fürdőruhája, a másikon pedig azt, hogy ki a legszebb hölgy a strandon.

A fürdőruhaverseny győztes Biczó Rózsika Győr 800 szavazattal, 2. Lőwy Mancika Budapest 600, 3. Kenessey Rózsika 100 szavazattal. A fürdőruhaversenyt a Freund Testvérek (Győr, Andrássy-út 31.) kötött-szövöttáru kereskedés modellje nyerte meg.

„A győri strandon rendezett „fürdőruha-szépségverseny” győztese” Biczó Rózsika (Színházi élet, 1928. / 30. sz.)
„A győri strandon Löwy Bözsi” (valójában Mancika) (Színházi élet, 1928. / 30. sz.)

A szépségversenyt Krausz Irén nyerte meg 224 szavazattal. 2. Winter Ilonka 115 szavazattal, a gyermek szépségversenyben a győztes Doubek Fricike 155 szavazattal.
A díjakat a nagyszámú közönség nagy éljenzése közben osztották ki a győzteseknek. A strandon készült felvételeket hétfőn este vetíti az Elite-mozi és a Színházi Élet is több felvételt hoz a legközelebbi számában. Az ajándéktárgyakért ezúton is köszönetet mond a rendezőség az ajándékozóknak, a Reisinger műköszőrüs és Stix virágkereskedő cégnek.”
(Hétfői Újság, 1928. 07. 09.)

Blum Médi a győri strandon (Színházi élet, 1928. / 30. sz.)

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

13 + tizenkettő =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját