Úrnapi körmenet Nádorvárosban


A győrnádorvárosi Szent Kamillus egyházközség 1942. évi úrnapi körmenetét június 7-én, vasárnap tartották.

A körmenetet bevezető ünnepi nagymise reggel 8 órakor kezdődött, mely után a körménet végigment a Kamillus (ma Lahner György), a Zöldfa (ma Babits Mihály),

A Körmenet a Zöldfa (ma Babits Mihály) utcában. Középen látszik a Kamillus templom toronya

a Kert utcák vonalán és a Kálvária utcán tért vissza a templomba. A körmeneten az egyházközség összes vallásos társulatai és az egyházközség képviselőtestületének tagjai testületileg részt vettek.

A Kamillus (ma Lahner György) utcában. Ma is ugyanezt a baldachint használják.
A Kamillus (ma Lahner György) utcában
A körmenet útvonalát zöld vonallal jelöltem ezen az 1941-ben kiadott térképen.

A fotókat Thomann Lajos készítette. Köszönet lányának Thomann Ildikónak, hogy eljuttatta hozzám a képeket.

Címkék: ,

Tetszett a tartalom?

Támogsd az oldal szerkesztőit havi pár szár forintos összeggel. Ha csak 500 forinttal támogatna bennünket mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése.

TÁMOGATÁS

kozma.endre

Főszerkesztő // regigyor.hu

A Régi Győr nonprofit kezdeményezésként alakult meg 2010-ben. A oldal szerkesztői szabadidejükben gyűjtik, készítik napi szinten a tartalmakat.

You may also like

Szólj hozzá!

kettő × 1 =

Kozma Endre - főszerkesztő

Pro Urbe Győr díj

Pro Urbe Győr díj

„A város szeretete, múltjának ősi történelmi hagyományainak ápolása késztette a szerkesztőket az oldal létrehozásában. Mi győriek, akik itt születtünk, itt éljük le dolgos életünket ebben a városban, naponta látjuk a képek ábrázolta városrészeket. Nap, mint nap elmegyünk előttük, mellettük, de sokszor nem is veszünk tudomást róluk. Csak amikor a képeket nézegetjük, döbbenünk meg, és vesszük észre kincset érő értékeinket, az emberek alkotta régi és új remekműveket, és csodáljuk meg városunk szépségét.”

Ha tetszik a tartalom, támogasd a szerkesztők munkáját